Bio

Ger Belmer-0709Cafe Chantant-0709

De artistieke loopbaan van Ger Belmer (puber in 71-jarige verpakking) vertoont weinig continuïteit. Perioden met muzikale activiteit werden afgewisseld met lange stiltes op dat gebied. O.a. een drukke werkkring, andere bezigheden en twijfel ten aanzien van zijn artistieke kwaliteiten zorgden er voor dat Ger weinig op het podium stond.

Sinds zijn pensionering tien jaar geleden is hij bezig de achterstand een beetje in te halen. Hij doet dat op twee terreinen: als Nederlandstalig singer-songwriter en als gitarist-zanger in het kwartet Corry & Friends, dat gipsyjazz, swing en latinjazz ten gehore brengt.  Daarnaast is Ger ook nog als dichter en schrijver actief.

mama + ger
Ger Belmer (Amsterdam, laatste dag van 1943) groeide op in een Amsterdams
middenstandsgezin.

Zou naar de HBS, het werd de Mulo. Waar hij er een potje van maakte. Bleef twee keer zitten. De laatste keer met liefst negen onvoldoendes op z’n rapport!.
Kwam als oudste zoon in de groothandel van pa, verdiende een dikke boterham, maar was er niet gelukkig mee.

sparklingsSpeelde daarnaast een aantal jaren met veel plezier als oprechte amateur in popgroep The Sparklings (met Ben Cramer als zanger).

Ger schreef begin jaren ’70 samen met veelschrijver Herman Pieter de Boer een paar liedjes waar helaas geen emplooi voor werd gevonden, maar leerde in die korte periode wel veel van deze uiterst productieve vakman.

coverlamenoumaar

Zong zelf voor platenmaatschappij Dureco de elpee La me nou maar losch Loesch vol met eigen liedjes (tekst & muziek). Single van titelnummer haalde de tipparade.

Ger + Conny

Schreef in die tijd ook een paar liedjes (tekst & muziek) voor Conny Vandenbos. Geen hits, ze stonden wel op de zeer succesvolle elpees van Conny. Ca. 300.000 van verkocht. Ook in Duits vertaald (Liebe ist).

Kwam bij toeval met de journalistiek in aanraking. Ging als freelancer aan de slag voor het toenmalige Zaanse dagblad De Typhoon en kreeg wat later een vaste aanstelling als redacteur bij de Nieuwe Noordhollandsche Courant (NNC) in Purmerend. Werkte daarna bij diverse bladen van wat nu multimediale uitgeverij HMC is; als verslaggever en eindredacteur.

De Purmerender ging op z’n 60-ste de VUT in. Werkte daarna op freelance basis als tekstschrijver voor een grote makelaar en was redactioneel medewerker van bedrijvenblad Regio Zaken. Voor Radio Purmerend bedacht en produceerde hij vervolgens een aantal jaren het seniorenprogramma Jong Van Hart.

coverbuitenkant

Hij produceerde ondertussen in eigen beheer ook het CD-album De Buitenkant, met twaalf eigen liedjes (tekst & muziek).

Ger begon tijdens een vakantie in Griekenland zomaar wat grappige gedichten te schrijven. De combinatie humoristische poëzie en eigen liedjes leverde op den duur een amusant programma op. Bij www.Boekscout.nl zijn van Ger verkrijgbaar: de humoristische gedichtenbundel Mijn Moeder Was Een Walvis en de spannende jeugdroman De Smulspullen van Yam Yam.

foto c & F

Sinds enkele jaren jaren is hij ook gitarist en zanger in het kwartet Corry and Friends, dat swing, latin en zigeunerjazz speelt.

gerbijbanierzijnjuweel

De Purmerender is tevens lid van Dichterskring Waterland en in die hoedanigheid ook animator van open podium Taallokaal. Dichters en schrijvers presenteren gedurende de winterperiode zichzelf en hun werk in Proeflokaal Bakker te Purmerend.

cartoongerdikbil

Spotprent in Noordhollands Dagblad naar aanleiding van het voorstel van Ger Belmer om in Purmerend als toeristisch attractie een (vee)marktmuseum met volop interactiviteit voor de bezoekers te stichten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s